Een gietvloer is niet meer weg te denken uit een moderne woning. Zowel bij verbouwingen als bij nieuwbouw wordt er meer en meer voor een gietvloer gekozen. Een PU vloer is een van de vele soorten gietvloeren die er bestaan. Maar waarom zou je uit al die types van gietvloeren juist een PU gietvloer kiezen? En wat kost een gietvloer zoal als je hem laat leggen? Wij geven jou alvast 5 redenen om voor een gegoten vloer in PU te kiezen.

1. Groot ruimtegevoel

Een PU gietvloer wordt letterlijk gegoten op de ondergrond. Daardoor is de vloer naadloos. Dit type van vloeren is zeer hygiënisch omdat er zich geen vuil en bacteriën kunnen nestelen in voegen en kieren. Je kunt de vloer laten doorlopen doorheen heel je woning. Dit geeft een strakke uitstraling en je krijgt daardoor een groot ruimtegevoel in je huis.

2. Sterk en duurzaam

PU is een materiaal dat elastisch is. Het overbrugt gaatjes en scheuren in de ondergrond en het ‘werkt’ mee met de werking van je woning. Deze vloeren zullen zelden scheuren vertonen. Een epoxy-vloer daarentegen is veel harder en wordt eerder in fabrieksruimtes gebruikt, waar een PU-vloer eerder door particulieren of voor kantoorruimtes gekozen wordt.

3. Perfect te combineren met vloerverwarming

Vloerverwarming is zeer populair, maar niet alle gietvloeren zijn te combineren met vloerverwarming. Zo is bijvoorbeeld een epoxy-vloer niet geschikt voor vloerverwarming, een PU-vloer wel.

4. Een enorme keuze aan kleuren

Welke gietvloer kleuren vind je zoal? PU is een samengesteld materiaal. Bij het produceren kan er om het even welke kleur toegevoegd worden. Zo kun je perfect je eigen stijl creëren en voor je gietvloer kleuren kiezen die je bij andere vloeren niet vindt. Voor bedrijven kan dit een mooie oplossing zijn. Zij kunnen hun bedrijfskleuren en zelfs namen, heuse tekeningen en logo’s in de vloer verwerken.

5. Een verantwoorde investering

Als je een keuze moet maken voor een vloer, speelt de prijs uiteraard ook een grote rol. Wat kost een gietvloer en dan meer in het bijzonder een PU-gietvloer? Wij vonden voor PU-vloeren prijzen van 60-80 euro/m2 en van 80-120 euro/m2. Deze prijzen zijn inclusief de plaatsing. De prijzen zijn afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de vorm van de vloer en ook van de ondergrond. Voor een tegelvloer vonden we – voor de tegels alleen – prijzen tussen 20 en 160 euro, voor natuursteen idem dito. Als je deze prijzen vergelijkt, kun je gerust stellen dat je bij het laten leggen van een PU-vloer een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebt.

Laat ons tenslotte nog vermelden dat een gietvloer zeer aangenaam aanvoelt. Je kunt er zelfs op je blote voeten op lopen, je kinderen kunnen er zonder problemen op spelen en hij is zeer makkelijk te onderhouden. Voldoende redenen om voor deze vloeren te kiezen!