Huren

Wat is een studio appartement

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning ruimte, dan zul je vaak op zoek gaan naar een studentenkamer. Maar naast studio’s kun je ook op zoek gaan naar appartementen. Maar wat is nu precies het verschil tussen een kamer, een studio en een appartement? En waarom zou je voor het een kiezen en niet voor het ander? Wat zijn de  bijkomende kosten voor het huren van een dergelijke ruimte? Hieronder zullen we kort stilstaan bij de kosten die gepaard gaan bij het huren van een studio of appartement.

Het huren van een kamer

huren

Als je gaat studeren, zul je in veel gevallen een kamer huren om daar tijdelijk te verblijven. Als je een kamer huurt, zijn er vaak in de betreffende woning nog meer kamers die worden verhuurd. Hierbij zul je in veel gevallen de keuken, wc en badkamer delen waardoor je afspraken zult maken over bijvoorbeeld het schoonmaken. Wat ook mogelijk is, is het huren van een kamer waarbij de huisbaas nog steeds in de woning huurt. Veel mensen die besluiten een kamer te huren, doen dit voor het studeren.

Het huren van een studio

Vaak hoor je ook dat er een studio wordt gehuurd, maar wat is dat dan precies? Een studio wordt vaak gezien als een appartement met een kamer. Hierbij heb je dus een woonkamer en slaapkamer in een, maar wel met een eigen badkamer en keukenblok. In tegenstelling tot een studentenwoning, deel je niets en heb je de belangrijkste onderdelen voor jezelf. De overeenkomst met een kamer is dat deze niet erg groot is en functioneert als een woon en slaapkamer gezamenlijk. Het grote voordeel is wel dat er een eigen douche en toilet is. In de praktijk zie je dat steeds meer mensen gebruik maken van een scheidingswand om ervoor te zorgen dat er een woonkamer en een slaapkamer in een ruimte wordt gerealiseerd.

Het huren van appartement

Als we vervolgens kijken naar een appartement is dit in veel gevallen dat er een eigen slaapkamer is. Hierbij kun je dus denken aan een woning van een woonkamer, een slaapkamer en een aparte douche. Een appartement is wel een stuk duurder om te huren dan bijvoorbeeld een studio, maar het is zeker een aanrader. In de praktijk zie je dat appartementen voornamelijk worden gehuurd door mensen die net klaar zijn met studeren. Het is een prima start om voor jezelf een woning te huren.

Studio

Appartement