Verhuizen is extreem tijdrovend. Je moet administratieve zaken afhandelen, spullen inpakken, verhuizen, uitpakken en ten slotte ook nog inrichten. Dit zorgt natuurlijk voor heel wat stress tijdens de verhuizing. Om die reden is het misschien ook interessant om de verhuizing uit te besteden. Wij helpen je om de keuze makkelijker te maken of je zelf gaat verhuizen of het uit gaat besteden.

Zelf verhuizen

Als je zelf gaat verhuizen ben je niet afhankelijk van een verhuisbedrijf. Dit betekent dus dat je op een eigen gekozen tijdstip kunt gaan verhuizen. Toch moet je er wel rekening mee houden dat je ook alles zelf moet doen. Vooral in het sjouwen zit heel wat werk. Probeer maar eens die grote kast te verplaatsen in je eentje. Vaak ben je dus al gedwongen om vrienden of familie te vragen om te helpen tijdens de verhuizing. Daarnaast moet je ook nog een busje huren voor de verhuizing en moet je alles zelf sjouwen. Uiteindelijk ben je alsnog afhankelijk van je vrienden en familie en is het tijdstip voor de verhuizing toch net iets beperkter.

De verhuizing uitbesteden

Als je een erkend verhuisbedrijf aan het werk zet hoef je niet alles zelf weg te tillen. Dit scheelt natuurlijk heel erg veel tijd en energie. Verhuizen is namelijk fysiek, en vaak ook mentaal, erg zwaar. Mocht er iets omvallen of kapot gaan tijdens de verhuizing, dan is het verhuisbedrijf goed verzekerd. Dit betekent dus ook dat je je spullen vergoed krijgt. Controleer wel altijd of dat echt zo is. Kijk bijvoorbeeld of ze een erkende verhuizer zijn. Bij hen ben je zeker dat ze niet onverwachts hoger factureren of spullen kwijtraken.

Ga je zelf verhuizen?

Uiteindelijk ligt het bij jezelf of je de verhuizing uit gaat besteden. Het uitbesteden van een verhuizing is natuurlijk ook persoonsgebonden. Is er bijvoorbeeld budget voor om dat te doen of heb je veel zware, en waardevolle, meubels? Dan is het misschien wel verstandig om de verhuizing uit te besteden aan een erkende verhuizer. Bijvoorbeeld Senior Verhuizer, een erkend verhuisbedrijf in de regio Ede.