Op het moment dat je graag meer ruimte in je huis wilt hebben, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Een dakopbouw is een goede optie voor huizen met een plat dak of voor huizen met een zogenaamde fopzolder. Een fopzolder is in feite geen volwaardige zolder. Meestal is het niet meer dan een vliering waarin je spullen kunt opbergen. Met een professionele opbouw of prachtige aanbouw van de Aanbouw Expert creëer je de extra ruimte die je nodig hebt. Er zijn behoorlijk veel mogelijkheden als het op een dakopbouw aankomt. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden voor het plaatsen van een dakopbouw op jouw huis.

Een complete verdieping erbij

Als je hoofddoel het creëren van extra ruimte in je huis is, dan kun je het beste kiezen voor een volledige opbouw. Hierbij bouwt de aannemer een extra verdieping op je huis. Die extra verdieping heeft dan exact dezelfde maatvoering als de reeds bestaande eerste verdieping. Je kunt vervolgens kiezen voor bijvoorbeeld twee extra slaapkamers, een werkkamer en een tweede badkamer. Het is natuurlijk ook mogelijk om twee hele grote slaapkamers te creëren. Met een volledige opbouw ben je verzekerd van een zo groot mogelijke uitbreiding van de ruimte in je huis.

Combinatie met een dakterras

Je kunt er ook voor kiezen om een gedeeltelijke dakopbouw op je huis te laten zetten. Deze opbouw combineer je dan met een mooi dakterras. Zo kun je twee extra slaapkamers creëren met openslaande deuren naar het dakterras. Om het dakterras nog aantrekkelijker te maken, kun je er meteen een jacuzzi laten plaatsen. In combinatie met mooie buitenverlichting kun je heerlijk genieten van een hapje en een drankje op je eigen dakterras. Na het eten duik je de jacuzzi in en zo kom je elke keer weer helemaal tot rust. Je hoeft niet meer naar een spa of wellness centrum, die heb je voortaan gewoon thuis!

Klimaatneutraal

Het is verstandig om je nieuwe dakopbouw direct klimaatneutraal uit te laten voeren. Dat betekent dat de hele opbouw goed geïsoleerd en daarmee energiezuinig is. Tevens kun je ook direct rekening houden met zonnepanelen. Zonnepanelen lenen zich uitstekend voor installatie op een hoog plat dak. Een plat dak is namelijk ideaal voor en maximale opbrengst van je zonnepanelen.