Je huis of appartement staat te koop en je wil het zo snel mogelijk van de hand doen. Maar hoe begin je hieraan zodat je dubbele maandlasten ontloopt. Met alleen maar een bordje te koop zal de verkooptechniek niet het nodige resultaat opleveren. Je gaat met andere invalshoeken voor de dag moeten komen. Een kleine gids hoe je snel een huis kan verkopen in Friesland.

Verwijder spullen die overbodig zijn

Snel een huis verkopen doe je niet van vandaag op morgen. Als mensen je huis willen komen bekijken, dan zal je zorg moeten dragen dat je zorgvuldig opruimt en geen spullen onachtzaam laat rondslingeren. Op deze wijze zorg je ervoor dat je bij de potentiële koper een goede indruk maakt. Het moet niet allemaal spic en span zijn, maar een nette indruk vormt een extra troef. In het vakjargon wordt deze verkoopmethode ook wel eens verkoopstyling genoemd. Een snel huis verkopen Friesland gaat gepaard met een schoonmaakbeurt. Dit is uiteraard een absolute must.

Hou rekeningen met de gebreken

Gebreken in de woning kan je best zelf proberen te camoufleren en weg te moffelen. Kopers zijn nu eenmaal heel kritisch als ze een huis komen bezichtigen. Het is niet onbelangrijk om door de bril van de koper eens door je huis te lopen. Zo zal je oog moeten hebben als je bijvoorbeeld schimmel in de badkamer opmerkt. Probeer dit op een nette manier te verdoezelen door bijvoorbeeld een kader te hangen. Of misschien heeft het behang van de slaapkamer nog een kleine opfrisbeurt nodig? Een likje verf met een minimum budget biedt dan de oplossing. Uiteraard moet de investering ook de moeite waard lonen.

Leg alle nodige papieren klaar

Wederzijds vertrouwen is de hoeksteen van de verkoop van een huis. Hou de belangrijkste papieren klaar zoals het taxatierapport en dergelijke. Tracht ook de koper niet met allerhande info te overstelpen, want dat wekt tegelijkertijd een soort wantrouwen op. Wel is het belangrijk dat je eerlijk antwoordt op alle gestelde vragen. Eventueel voorzie je dit met bijkomende overtuigende documentatie.

Neem een makelaar onder de arm

Snel een huis verkopen heeft de beste slaagkans als je een goede makelaar uit de buurt onder de arm neemt. Het grote voordeel is dat de makelaar kandidaat kopers informeert als je huis te koop staat en kan grabbelen uit zijn klantenbestand. Voor dat je met een vastgoedmakelaar in zee stapt, informeer je best eerst eens bij je kennissen- of familiekring of zij een betrouwbare makelaar kennen. Maak vervolgens zo snel mogelijk een afspraak.