Als het gaat om de beste vloeren voor honden, zijn er tal van soorten om uit te kiezen. Dat is fijn want zo kunt u een keuze maken die zowel sterk als aantrekkelijk is. Bepaalde soorten vloeren zijn veel beter bestand tegen de veel voorkomende problemen van hondenbezitters, zoals vocht, krassen en vuil. Woonleven schreef er in samenwerking met ons een blog over. Zo kunt u de beste keuze maken als hondenbezitter.

TIP: Lees ook de vloertrends van nu op Woonleven.com

Tegels

Tegel is een van de duurzaamste materialen tegen krassen en deuken die door kleine nageltjes worden veroorzaakt. Omdat het zo glad is, is het ook ongelooflijk gemakkelijk schoon te maken in geval van modderige pootafdrukken of puppy-ongelukjes. Tegelvloeren zijn super veelzijdig, met een enorme variëteit aan tegelsoorten, texturen en kleuren.  Houd er rekening mee dat porseleinen tegels duurzamer en minder poreus zijn dan keramische tegels, waardoor ze een betere keuze zijn voor huishoudens met honden. Tegels zijn niet alleen populair bij huisdiereigenaren, het is ook een van de beste vloeren voor keukens en badkamers. Een paar nadelen van tegelvloeren is dat ze in de winter erg koud aanvoelen onder de voeten. Ook de voegen kunnen in de loop der jaren gemakkelijk vuil worden en vlekken vertonen.

Laminaat

Laminaatvloeren zijn aantrekkelijk en gemakkelijk schoon te maken. Ze zien er net zo elegant uit als hardhouten vloeren, maar zijn over het algemeen goedkoper en vergen minder onderhoud. Hoewel laminaatvloeren beschadigd kunnen raken door stilstaand water, zijn waterbestendige opties minder gevoelig voor vocht dan sommige andere materialen, dus u hoeft niet in paniek te raken als uw hond een ongelukje heeft of de waterbak omstoot. Laminaatvloeren zijn ook goed bestand tegen krassen en slijtplekken, maar om er zeker van te zijn dat ze bestand zijn tegen honden, moet u op zoek gaan naar vloeren met een kwaliteitsklasse (AC) van 3 of hoger. Een nadeel van laminaat is dat het erg glad kan zijn, wat voor sommige honden een gevaar kan zijn.

PVC

Vinyl is populair om zijn mooie uiterlijk, eenvoudig schoon te maken, en weerstand tegen water, vlekken, en krassen – alle eigenschappen om te zoeken naar in goede vloeren voor honden. Luxe vinyl planken kunnen erg lijken op hardhout of andere populaire vloersoorten, maar vaak tegen lagere kosten en minder onderhoud. Een nadeel van vinyl is dat het na verloop van tijd dof kan worden. Om dof worden tegen te gaan, moet u op zoek gaan naar een dikkere slijtlaag (het beschermende topoppervlak van de vinylvloer), waardoor de glans en beschermende eigenschappen van het vinyl langer behouden blijven. De slijtlaag wordt gemeten in mm en kan variëren van 6 tot meer dan 20 mm. Hoe hoger het aantal mm, hoe duurzamer, hoewel alles binnen dit bereik geschikt wordt geacht voor residentieel gebruik.

Andere Materialen

Hardhouten vloeren zijn tijdloos en mooi, maar veel soorten zijn niet bestand tegen de dagelijkse slijtage van hondenbezit. Hardhouten vloeren hebben regelmatig onderhoud nodig en kunnen gevoelig zijn voor vochtschade, deuken en krassen. Als u een hardhouten vloer wilt (ze zijn tenslotte onweerstaanbaar), zijn er natuurlijk altijd manieren om het mogelijk te maken. Kies voor de hardste houtsoort of kies voor een rustiek, gestructureerd uiterlijk, dat krassen kan verberg bijvoorbeeld en. Overweeg ook schadebestendige afwerkingen om beter bestand te zijn tegen slijtage.

Tapijt is niet de eerste keuze als het gaat om huishoudens met huisdieren, maar veel hondeneigenaren kunnen het knusse pluche niet weerstaan. U kunt het juiste tapijt zeker laten werken, zelfs in een huis met honden. Tapijt is comfortabel onder de voeten en is antislip, waardoor het de perfecte ondergrond is voor honden om te snoezelen en te spelen. Als u voor tapijt kiest, kies dan voor een lagere pool en ga op zoek naar duurzame, vlekbestendige en gemakkelijk te reinigen vloerbedekking.

Waar moet u op letten bij het kopen van de beste vloer voor honden

De beste vloerbedekking voor honden is aantrekkelijk en sterk, gemaakt om bestand te zijn tegen de dagelijkse slijtage die onze harige metgezellen kunnen veroorzaken. Bij het kiezen van een hond vriendelijke vloer moet u rekening houden met de afmetingen, de onderhoudsvereisten en extra kenmerken zoals slipweerstand, krasbestendigheid en waterbestendigheid.