Glasmozaïek bestaat al eeuwenlang, maar het principe is eigenlijk altijd hetzelfde gebleven. Kleine mozaïek gemaakt van glas, met vaak een vierkante vorm en een smalle voeg. Toch is de uitstraling van deze mozaïek wél flink veranderd. In het assortiment van Mozaïektegelwinkel vind je bijvoorbeeld ook exclusievere glasmozaïek, met een parelmoeren finish of gouden aders. Meer weten over deze luxe glasmozaïek? Lees dan snel verder!

Voor alle ruimtes in huis

Glasmozaïek is vrij dun en oogt daarom wat fragiel. Toch zijn deze mozaïektegels hartstikke sterk. Ze zijn chloor- en vorstbestendig en daarom ook geschikt voor zwembaden, binnen én buiten. Daarnaast kan je glasmozaïek natuurlijk binnenshuis verwerken. Bijvoorbeeld op de muren van de keuken, hal en het toilet. In de badkamer kan glasmozaïek ook op de vloer, omdat daar voornamelijk op blote voeten wordt gelopen.

Glasmozaïek verwerken

Glasmozaïek wordt op dezelfde manier verwerkt als mozaïek van porselein of keramiek. Het wordt aangeleverd op matten, die je eenvoudig op maat snijdt of knipt. Daarna worden de matten gelijmd en natuurlijk gevoegd. Verwerk je glasmozaïek op een plek waar het nat wordt, zoals een inloopdouche of in een zwembad? Gebruik dan altijd een epoxyvoeg. Epoxyvoeg heeft namelijk een gladde structuur, waardoor kalk niet in de voegen kan trekken.

Van modern tot hotel-chic

Bij Mozaïektegelwinkel vind je glasmozaïek in allerlei kleuren, passend bij elke woonstijl. Houd je bijvoorbeeld van modern? Dan zijn de strakke unikleuren wellicht wat voor jou, zoals staalgrijs, zwart en donkergroen. Ga jij juist voor een hotel-chic interieur? Bekijk dan glasmozaïek met een parelmoeren finish of aders van écht goud. Daarmee breng je namelijk heel gemakkelijk luxe accenten aan in het interieur.

Glasmozaïek bestellen

Wil je meer weten over het verwerken van glasmozaïek? Ga dan naar de website van Mozaïektegelwinkel. Daar vind je namelijk alles wat je moet weten over de verwerking en het onderhoud van mozaïek. Kijk in de Amsterdam-collectie voor het complete aanbod glasmozaïek en bestel snel jouw favoriete exemplaar!