Je slaapkamer inrichten is zeker geen overbodige luxe. Het is de plek waar je lekker tot rust komt na een harde dag werken. Het is dus zeker van belang dat je wat aandacht geeft of laat geven door Anselm Oome interieurbouw aan de inrichting van de slaapkamer. In dit artikel vind je de belangrijkste tips bij het inrichten. Lees dus zeker verder!

Kies voor een thema wat bij je past

Wanneer je start met het inrichten van je slaapkamer kan je kijken naar een thema wat goed bij jouw stijl aansluit. Hoe beter het thema bij je past, hoe beter jij jezelf thuis voelt in de slaapkamer. Soms kan het fijn zijn om je vast te houden aan een thema. Hieronder vind je wat thema’s waar je voor kan kiezen: 

  • Een landelijke stijl: De landelijke stijl blijft eigenlijk altijd wel in. Het thema straalt dus veel rust uit met houten meubels en natuurlijke kleuren en materialen. De kleuren die vaak gebruikt worden bij een landelijk interieur zijn beige, taupe en bruin. 
  • Industrieel: Dit is een slaapkamer met donkere tinten, robuuste materialen en veel planten en contrasten. 
  • Hotel chique: Bij de hotel chique stijl ga je voor een luxe vakantiegevoel. 
  • Scandinavisch: De scandinavische stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen, minimalistische look en lichte kleuren. Less is echt mooi bij de scandinavische stijl. 

De kleuren die je kiest zijn belangrijk

Kleuren doen veel met je gedachten. Bedenk daarom goed wat voor kleuren je in jouw slaapkamer wilt gebruiken. De onderstaande kleuren hebben een bepaald effect op je humeur en zijn geschikt voor je slaapkamer: 

  • Geel is een stimulerende en energieke kleur.
  • Oranje is een warme kleur die zorgt voor gezelligheid. 
  • Blauw is luxe en kalmerend. Donkerblauw is bijvoorbeeld perfect om de hotel chique sfeer te creëren. 
  • Groen is een natuurlijke en rustgevende kleur. 

Ga voor goede en passende verlichting

Verlichting is in de slaapkamer is ook erg belangrijk. Het zorgt voor een goede en fijne sfeer. Wanneer de verlichting goed is aangebracht in de slaapkamer in ieder geval. Sfeerlampen gebruiken is in de slaapkamer een goede optie. Vermijd vooral fel en dus ongezellig licht in de slaapkamer.