Het is eindelijk zover! Je hebt een nieuwe plek in de leukste stad van Nederland gevonden en vertrekt uit je oude huis. Een verhuizing naar Breda is vaak spannend en leuk, maar soms ook heftig en vooral heel veel werk! Helemaal als je langer in je huis hebt gewoond, is een verhuizing iets waar je tegenop kunt zien. Hoe moet dat met al die spullen? En komt het wel op tijd af? Gelukkig zijn er manieren waarop je je zo door die verhuizing heen slaat! We zetten de beste tips voor je op een rijtje!

Orden je spullen

Als je huis door de jaren heen een beetje een rommeltje is geworden, is dit hét moment om alles weer eens goed te organiseren. Zorg voor opbergdozen en verhuisdozen en ga in categorieën te werk. Zorg er ook voor dat je voldoende vuilniszakken in huis hebt, want kapotte spullen verhuizen heeft natuurlijk geen enkele zin!

Als je een verhuizing al even aan ziet komen, is dit een mooi moment om te inventariseren wat je allemaal om je heen verzamelt hebt, naar de kringloop te brengen wat je niet meer nodig hebt en kapotte spullen af te voeren.

Label alles

Al die gesorteerde, opgeruimde spullen verdwijnen voor de komende tijd in verhuisdozen, zodat je ze makkelijk kunt vervoeren, maar ook zodat je ze een tijdje op kunt slaan en ze uitpakt als je daar in je nieuwe huis klaar voor bent.

Met al die bruine dozen weet je op een gegeven moment écht niet meer waar je die theedoeken of die haarborstel ook alweer hebt gelaten. Maak dus lijstjes van de spullen die je in dozen stopt en plak die op de buitenkant van de doos. Verder zet je op elke doos in welke ruimte van je nieuwe huis deze thuishoort; in de keuken, de badkamer of de woonkamer, bijvoorbeeld.

Maak een planning

Verhuizen lukt je vaak niet in één dag. Je belt een verhuisbedrijf of huurt een busje en begint met inladen. Ook kan je je huis laten leegruimen door Goedkoop Ontruiming. Soms heb je dan een flinke rit voor de boeg. Bedenk van tevoren goed hoe je dit gaat aanpakken en kijk in je omgeving of er mensen zijn die je willen helpen met je verhuizing. Vaak zijn vrienden en familie wel bereid om een middagje de handen uit de mouwen te steken. Als afsluiter van zo’n gezellige, drukke dag, zorg jij natuurlijk voor een paar simpele hapjes en drankjes, om iedereen te bedanken.