Een landelijk interieur creëren, wie wil dat in deze tijd nou niet. Het zorgt voor een warme sfeer in huis, vandaar dat het ook een trend van deze tijd is om te kiezen voor een landelijk interieur. Je hebt natuurlijk ook winkels die complete woonkamersets aanbieden in landelijke stijl. Maar hoe pak je het aan als je het helemaal zelf wil gaan samenstellen? Hoe creëer je nou zo’n landelijk interieur? In dit artikel gaan we het hebben over decoratie, meubels en licht die ervoor zorgen dat jouw woning er landelijk uit gaat zien.  Misschien wil jij wel Kozijnen bestellen waarbij je meubels, decoratie en kleur van de muren bij kan matchen. 

Muren in landelijke stijl 

We starten met de muren. Op basis van de kleur van de muren kun je namelijk gaan matchen met meubels en decoratie. Omdat een landelijke interieur gecreëerd moet worden kiezen we dus ook voor landelijke kleuren. Lichte tinten zoals wit of beige worden vaker gebruikt bij kleinere ruimtes zodat de woonkamer ook ruimtelijker zal ogen. Bij wat grotere ruimtes die wat knusser moeten ogen worden donkere bruintinten gebruikt. Vergeet naast de muren ook de vloer geen houten look te geven, met de richting waarin de houten planken liggen bepaal je dus ook de ruimte van de kamer op het oog. Om terug te komen op de kozijnen, je kunt ook kozijnen bestellen van hout of kozijn om het te laten matchen met je muren. 

Landelijke meubels en decoratie 

Om je meubels en decoratie perfect te laten matchen op al die mooie landelijke kleuren zetten wij even op een rij welke soort meubels en decoratie jou landelijk interieur helemaal afmaken. Maak bij de keuze van meubels gebruik van natuurlijk materiaal, zoals bijvoorbeeld hout. Wissel ook in de materialen zodat je huis ook een frisse uitstraling krijgt. Een oude robuuste tafel kan ook al een hele mooie landelijke stijl uitstralen. Maak je landelijke interieur compleet met accessoires zoals een oude platendraaier, borrelplankjes die in de keuken hangen of ga voor een leuke vaas gemaakt van steen. Wil je toch niet alles in landelijk interieur? Om er iets meer pit in te gooien kun je een aantal moderne, maar wel matchende meubels er aan toevoegen zodat het toch niet volledig oud bollig is.