Mocht de sleetse trap in jouw woning je echt een doorn in het oog worden, dan heb je in principe twee opties. Of je besluit een nieuwe trap te laten plaatsen of je kiest voor een traprenovatie. Ondertussen is wel duidelijk dat een traprenovatie een groot aantal voordelen heeft ten opzichte van het laten plaatsen van een nieuwe trap. We vertellen je daarom hier graag over de voordelen van een traprenovatie.

Traprenovatie: omdat geen enkele trap een eeuwig leven heeft

Er bestaat geen trap die het eeuwige leven heeft. Elke trap wordt na jaren van intensief gebruik sleets en minder mooi. Wil je daar iets aan doen, dan zou je kunnen besluiten een nieuwe trap te laten plaatsen. Is de trap echter nog in goede conditie en biedt de trap nog veiligheid, dan zou je zeker ook renovatie kunnen overwegen. Overigens wordt met een traprenovatie iets heel anders bedoeld dan alleen de trap schilderen. Want zeker als de trap aan slijtage onderhevig is, helpt het kopen van een beetje verf ook niet meer.

Check wel de stevigheid en de veiligheid van de trap

Overweeg je te kiezen voor een renovatie, dan dien je er wel zeker van te zijn dat de treden nog stevig genoeg zijn en dat er geen scheuren in het hout zitten. Is dat niet het geval, dan is een traprenovatie een zeer aantrekkelijke optie en een optie die de nodige voordelen oplevert. Laten we eens kijken naar de voordelen van een renovatie. En geloof ons, dat zijn er nogal wat.

Je kiest voor een complete make-over en kiest de kleuren die jij wenst

Kies je voor een traprenovatie, dan verandert vaak heel jouw huis. Is er vaak sprake van een complete make-over. Je kunt de trap namelijk renoveren op precies de wijze zoals je voor ogen hebt Je kunt daarbij gebruikmaken van laminaat of hout en kunt kiezen voor kleuren die prima bij de rest van jouw interieur passen. Als je besluit om de trap te laten renoveren, dan weet je bovendien bijna zeker dat jouw woning meteen meer waard wordt. Wil jij jouw huis verkopen en is sprake van een oude versleten trap of een mooie gerenoveerde trap; dat maakt nogal een verschil hoor.

Traprenovatie is veel minder arbeidsintensief

Ook is het zo dat het renoveren van de trap in negen van de tien keer een minder arbeidsintensieve klus is, afgezet tegen het laten plaatsen van een nieuwe trap. Een trap renoveren betekent dat je eerder klaar bent. Ook kost het je minder tijd en energie. Wat zeker ook waar is, is het feit dat als je kiest voor een traprenovatie, je met veel minder afval te maken krijgt dan wanneer je eerst de trap uit je huis moet slopen en een nieuwe moet laten plaatsen. Al dat afval dien je vervolgens weer af te voeren en ook dat kost je aanzienlijk meer tijd en moeite.