Ga je verhuizen? Bij een verhuizing komt veel kijken. Denk hierbij aan het inpakken van de spullen, het leeg maken van het oude huis, het verhuizen van de spullen naar het nieuwe huis en het netjes achterlaten van het oude huis. Wanneer je de deur van de oude woning dicht doet, is het tijd om ervoor te zorgen dat de nieuwe woning er klaar voor is. Denk hierbij aan een nieuwe vloer, raambekleding, een goed functionerende keuken, toilet en badkamer. Maar er zijn ook een aantal dingen die je kunt doen voordat je gaat verhuizen, zoals het netjes maken van de muren en plafonds. Welk stucwerkzaamheden vinden plaats bij een verhuizing?

Een lege woning

Wanneer de woning leeg is, is dit het uitgelezen moment om werkzaamheden uit te voeren aan de wanden en het plafond. De woning is nu leeg, waardoor het een stuk gemakkelijker is om allerlei werkzaamheden uit te voeren. Wat voor soort stucwerkzaamheden je voorafgaand aan de verhuizing wilt laten uitvoeren, is geheel afhankelijk van de staat van de muren en de plafonds. Dit geldt zowel voor de woning die u verkoopt, als voor de woning die u nieuw aangekocht heeft.

Oude woning

Het is uiteraard van belang om uw oude woning op een zo net mogelijke manier op te leveren. Veel mensen die hun huis willen verkopen, laten de muren en plafonds voor de verkoop al spuiten, zodat deze beter verkoopbaar is. Dit zorgt er ook nog eens voor dat de muren en plafonds er op de foto’s mooier uit zien. Je kunt er dus kiezen om de muren en plafonds een opfrisbeurt te geven, maar het kan ook nodig zijn om de muren en plafonds te renoveren. Hierbij is het doel om een waardevermeerdering te realiseren. Wanneer er sprake is van een huurwoning die opgeleverd moet worden, kun je ervoor kiezen om de muren en plafonds terug ter laten brengen in de oorspronkelijke staat.

Nieuwe woning

Ook in de nieuwe woning kan een stucadoor in Limburg waardevol werk verrichten. Denk hierbij aan het stucen en spuiten van wanden en plafonds, of aan het stuc- of spuitwerk op wanden en plafonds in combinatie met herstellen en verven. Wat de werkzaamheden precies zijn, is geheel afhankelijk van de staat van de muren en plafonds. In sommige gevallen betreft het alleen het vullen van de schroef- en boorgaten en spuit de stukadoor het geheel daarna. Echter kan het ook zo zijn dat het project een aantal weken in beslag neemt omdat er veel moet gebeuren aan de staat van de muren en plafonds. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de website van JL Stucadoors.