Het wordt gezien als een grote stap in uw leven, het verkopen van een huis. Zeker wanneer het de eerste keer is dat u dit doet kan dit voor moeilijkheden zorgen. Waar moet u allemaal rekening mee houden en wat moet u allemaal regelen? Het verkopen van een huis kan worden opgesplitst in drie fases: de voorbereiding, de verkoopfase en de overdracht. Bij de voorbereidingsfase kunt u nadenken over de verkoopprijs. Hoeveel moet het huis u opleveren? Daarnaast moet het huis verkoopklaar gemaakt worden en moeten er foto’s gemaakt worden. Omdat u natuurlijk wilt dat uw huis zo snel mogelijk verkocht wordt, is het belangrijk dat er goede foto’s van uw huis gemaakt worden. Verder worden er andere voorbereidingen getroffen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van het verkoopbord. Bij de verkoopfase worden de afspraken ingepland. Hierbij plant de makelaar de bezichtigingen en wordt er gezorgd dat de potentiële koper goed geïnformeerd wordt. Bij de overdracht worden alle formaliteiten afgerond en wordt de verkoop afgerond. Hierbij wordt al het papierwerk afgerond, worden de financiën geregeld en worden de handtekeningen gezet.

Wat doet een verkoopmakelaar?

Bij het verkopen van het huis vragen veel mensen zich af of zij een verkoopmakelaar nodig hebben. Deze keuze hangt onder andere af van de eigen kennis. Hoeveel kennis heeft u zelf over het verkopen van een huis? Wanneer u voor het eerst uw huis verkoopt, is het begrijpelijk dat u een verkoopmakelaar kiest. U weet ongetwijfeld nog niet waar u allemaal rekening mee moet houden en dan is het fijn wanneer iemand u hier bij helpt. De verkoopmakelaar heeft de juiste contacten in uw gebied, waardoor de kans groter is dat u uw huis kunt verkopen. Wanneer u dus bijvoorbeeld op zoek bent naar een makelaar in Arnhem, kies dan voor makelaar Arnhem. Hierdoor vergroot u uw kans om uw huis zo snel mogelijk te verkopen.

Wat gebeurt er bij de overdracht?

Wanneer de deal rond is en u uw huis verkocht hebt, kunnen de koopovereenkomst en overige relevante stukken gestuurd worden naar de notaris. Wanneer de notaris deze documenten ontvangen heeft, wordt er een moment ingepland voor het tekenen van de akte van levering. Met het ondertekenen hiervan wordt de koop officieel gemaakt. Dit betekent dat u vanaf dat moment geen eigenaar meer van het huis bent. Voor de keuze van de juiste makelaar zijn er verschillende zaken waar u rekening mee kunt houden. Denk er hierbij aan dat u een lokale makelaar kiest, omdat deze de markt vaak het beste kent. Gaat u uw huis verkopen in Arnhem, kies dan voor een makelaar in Arnhem. Zo weet u zeker dat het hele proces zo soepel mogelijk verloopt.