Bij het verbouwen van een woning komt erg veel werk kijken. Zo moeten vakmannen ingeschakeld worden voor het uitvoeren van de verbouwing, maar ook is er een kans aanwezig dat je voorlopig niet in je eigen woning kan verblijven. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat er beton gestort moet worden. Een ander onderdeel van de verbouwing waar vooraf over nagedacht moet worden, is de verwerking van het afval dat vrijkomt.

Waarom is het verzamelen van bouwafval belangrijk?

Wanneer je een woning gaat verbouwen, is het erg belangrijk dat er efficiënt gewerkt kan worden zodat de verbouwing zo snel mogelijk klaar is. Zoals je inmiddels wel weet, kan er bij een verbouwing zeer veel afval vrijkomen. Voor vakmannen, maar ook voor jezelf, is het erg vervelend als dit bouwafval lang in of rondom het huis blijft liggen. Hierdoor is het niet mogelijk om zo efficiënt mogelijk te werken. Daarom is een bouwcontainer huren van Renewi verstandig. 

Waar moet je rekening mee houden?

Ga je een bouwcontainer huren? Dan maak je een verstandige keuze. Er zijn nog wel enkele punten waar je zeker op moet letten als je een bouwcontainer gaat huren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het reserveren van een parkeerplaats. Een bouwcontainer moet op een parkeerplaats staan om verzakking te voorkomen. Ook is het makkelijker voor een vrachtwagen om de bouwcontainer te plaatsen. Daarnaast is het van groot belang dat je de afgesproken afspraken nakomt, want anders kunnen er extra kosten in rekening gebracht worden. 

Wees voorzichtig met de bouwcontainer 

Veel mensen die hun woning verbouwen en daarvoor een bouwcontainer gehuurd hebben, gooien soms bouwafval van een afstand in de bouwcontainer. Begrijpelijk, want dit kan makkelijk zijn. Echter, het is zeer belangrijk dat je niet op deze manier te werk gaat. De bouwcontainer kan hierdoor namelijk beschadigd raken en een bouwcontainer is niet bepaald goedkoop. Het zou dus erg vervelend zijn als jij voor de herstelkosten op moet draaien. De bouwcontainer is ook niet je eigendom en het is belangrijk om netjes om te gaan met andermans spullen.