Voor bedrijven die dagelijks werkzaamheden uitvoeren aan de buitenkant van een woning of een ander soort gebouw, is het belangrijk om over een steiger te beschikken. Het probleem waar veel ondernemers tegenaan lopen, is dat een steiger duizenden euro’s kan kosten. Je zou er dan voor kunnen kiezen om de steiger te financieren, maar wat zijn de mogelijkheden? Je vindt het antwoord in dit artikel.

 

Schaf een tweedehands steiger aan

Het financieren van een steiger is zeker niet altijd nodig, want je zou er ook voor kunnen kiezen om een van de tweedehands steigers aan te schaffen. Het voordeel van een tweedehands steiger is dat een tweedehands steiger veel goedkoper is dan een nieuwe. Het is dus goed mogelijk dat je duizenden euro’s kan besparen en dat is natuurlijk erg fijn. Je kan het bespaarde bedrag dan goed gebruiken voor het aanschaffen van ander materieel of voor de groei van je startende onderneming. 

 

Vraag een lening aan bij een kredietverstrekker

Als je het belangrijk vindt dat je wel een nieuwe steiger hebt, maar het bedrag niet kan betalen, dan kan je altijd nog een lening aanvragen bij een kredietverstrekker. Dit kan een financiële instelling zijn, maar ook kun je dit doen bij de bank waar je je zakelijke rekening hebt lopen. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat het lenen van geld het financiële welzijn van je bedrijf in gevaar kan brengen. Mocht je een eenmanszaak hebben, dan breng je daarmee ook je eigen financiële situatie in gevaar. Het is daarom verstandig om in gesprek te gaan met een financieel adviseur om te kijken of het lenen van geld verstandig is, maar ook of het rendabel is in jouw situatie. 

 

Het leasen van een steiger

Het is zeker niet altijd nodig om een financiering voor een steiger aan te vragen, want er zijn ook verschillende bedrijven in Nederland waar je terecht kan voor het leasen van een steiger. Dit is voor startende ondernemers een uitstekende oplossing, maar je moet er wel rekening mee houden dat je bedrijf nooit de steiger zal bezitten. In ruil daarvoor heb je wel de zekerheid dat je onderneming altijd een steiger tot zijn beschikking heeft.