Je vraagt je misschien af waarom het inschakelen van een makelaar voordelig kan zijn bij het verkopen van je huis of het kopen van een nieuwe woning. In dit artikel bespreken we wat de voordelen van een makelaar zijn en in welke situaties ze goed van pas komen.

Verkopen: maak het jezelf makkelijk!

Je huis zelf verkopen, dat is een hele ingewikkelde klus. Natuurlijk kun je het proberen door foto’s van de woning te delen via social media, de lokale krant of door te adverteren op speciale websites. Het kost echter veel tijd en energie om je woning zelf te verkopen; niet alleen moet je de woning goed presenteren, je moet ook de bezichtigingen inplannen, hierbij aanwezig zijn en het hele verkoopproces van begin tot eind in goede banen leiden. Wil je jouw huis binnenkort verkopen? Maak het jezelf dan gemakkelijk en schakel Van der Eijken Makelaardij in Hoeven in; zo heb jij jouw huis binnen de kortste keren verkocht voor de beste prijs én kun je alle regelzaken uit handen geven. 

Een huis kopen via een makelaar

Het kopen van een huis zonder makelaar lijkt een makkelijke klus; je struint het internet af op zoek naar je ideale woning, gaat een kijkje nemen en koopt uiteindelijk het huis. Helaas is dit proces net wat ingewikkelder en kun je het beste een makelaar inschakelen. De makelaar helpt je bij het vinden van je droomhuis, zonder dat jij uren op de websites hoeft te zoeken. Daarnaast weet een huizenmakelaar precies waar je op moet letten tijdens een bezichtiging, helpt hij of zij je bij het doen van een bod en geeft de makelaar advies over je hypotheek. Met andere woorden: door een makelaar om hulp te vragen bij het kopen van een huis, scheelt het je uiteindelijk een hoop tijd en weet je zeker dat je een woning koopt die bij je past.

Taxaties en investeren in vastgoed

Wil je graag investeren in vastgoed, huizen opknappen en verkopen of weten wat een woning waard is? Laat dan een taxatie uitvoeren door een makelaar. Het laten uitvoeren van een taxatie heeft verschillende voordelen; zo krijg je helder wat de WOZ-waarde is, wat een rol speelt bij het aanvragen van een hypotheek of om de juiste verkoopprijs vast te stellen. Daarnaast kan een taxatie helpen wanneer je het niet eens bent met de vooraf vastgestelde WOZ-waarde van het huis en bij het bepalen van de opstalverzekering. Of je nu wilt investeren in vastgoed of benieuwd met naar de waarde van je huis, een taxatie is zeker de moeite de waard!