Het vervangen van jouw fluorescent buis lampen door Led TL Buizen kan een verwarrend en ontmoedigend proces zijn, maar met de juiste hulp of handleidingen kan het proces een stuk eenvoudiger worden gemaakt. Er zijn veel voordelen van LED-buizen ten opzichte van fluorescentielampen, maar de drie belangrijkste voordelen zijn dat ze een hogere energiebesparing, een langere levensduur en geen kwik in zich hebben. Omdat fluorescent armaturen vaak in plafonds worden gemonteerd en rechtstreeks op het elektriciteitsnet worden aangesloten, zijn ze relatief duur en moeilijk volledig te vervangen. Hierdoor is het vaak economisch het voordeligst om gewoon dezelfde armatuur te gebruiken, maar de buis vervangen door een LED-buislamp.

De armatuur toch niet verwijderen

Alle fluorescent buislampen gebruiken een apparaat dat een ballast wordt genoemd om de helderheid van de lamp te regelen terwijl deze opwarmt. Deze apparaten zijn nodig voor fluorescentielampen en verschillen van gloeilampen die rechtstreeks op het elektriciteitsnet kunnen worden aangesloten. Fluorescentielamp armaturen bevatten meestal de ballast in de armatuur en zijn niet toegankelijk zonder de armatuur van het plafond te verwijderen. ledverlichting daarentegen werkt anders dan fluorescentielampen en maakt geen gebruik van een voorschakelapparaat. Er zijn nu veel LED-buislampen ontworpen om compatibel te zijn met voorschakelapparaten, waardoor een eenvoudige vervanging van de buis mogelijk is, zonder de armatuur opnieuw te bedraden.

De prijs van de LED lampen

LED lampen zijn de afgelopen jaren in prijs gedaald tot een niveau dat concurrerend is met fluorescerende lampen, waardoor de aanschafprijs van de lampen LED  lampen een zeer aantrekkelijke optie maakt. Hoewel het kan gebeuren dat je arbeidskosten voor elektrische herbedrading moet maken. Voor een grote of commerciële installatie kunnen deze kosten aanzienlijk zijn, afhankelijk van de complexiteit van de herbedrading die nodig is voor de

fluorescerende armatuur. Houd ook rekening met de garantievoorwaarden van de fabrikant. Idealiter is de terugverdientijd korter dan de garantie, omdat je op die manier verzekerd bent tegen voortijdige product defecten die de kostenbesparingen van LED-buislampen in gevaar brengen.